Inspectie selectie tool

Naar welke elektrotechnische inspectie ben ik op zoek?

Iedere elektrotechnische installatie heeft te maken met weersinvloeden, dagelijks gebruik/ slijtage en veroudering. Daardoor wordt de elektrische installatie minder betrouwbaar en veilig en kunt u deze het beste periodiek laten inspecteren. Iedere wijziging of nieuwe installatie dient geïnspecteerd te worden om vast te kunnen stellen of het minimale veiligheidsniveau wordt gehaald wat volgens het bouwbesluit vereist is.

 

Bent u werkgever dan bent u volgens artikel 3.4 Arbowet verplicht om voor werknemers en derden een veilige en gezonde werkomgeving bieden. Wanneer een verzekering/ Arbo of auditor vraagt of u elektrische installaties/ materieel periodiek worden geïnspecteerd? dan dient u dit wel te kunnen overleggen doormiddel van een geldige inspectie rapportage. Dit geeft tevens het vertrouwen aan de eisende partijen dat u er alles aan doet om alles veilig te houden en ongelukken te voorkomen.

 

Wanneer u woning eigenaar bent en hebt twijfels over u elektrische installatie of de werking van u aardlekschakelaars laat het inspecteren.

 

Wanneer het gewenst is om een meer jaren begroting te maken m.b.t. het onderhoud van u elektrische installatie is  het verstandig om een conditie meting uit te laten voeren. Dit is een NEN3140 inspectie waarin ook bepaald wordt wat de levensduur van de installatie en het materieel is.

 

Bent u benieuwd of er nog vermogen over is voor een uitbreiding of wilt u graag gedetailleerd inzicht van u verbruik dan is een Power Quality  meting de oplossing. Hier kan je ook problemen in de installatie mee op sporen.

 

 

icon-overons.png

 

Over Elektrodeskundige ®

Specialisten met jarenlange ervaring in het aanleggen, beheren en inspecteren van elektrotechnische installaties.

 

icon-diensten.png

 

Onze diensten

E-inspecties, technisch beheer en advies, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

icon-contact.png

 

Contactinformatie

Meer weten over Elektrodeskundige BV? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

LinkedIn
WhatsApp

Deze website wil gebruik maken van cookies.